Unieke

Anekdotes

Soms gebeuren er dingen in de voetballerij die uniek zijn. Vaak worden dit prachtige geromantiseerde anekdotes voor op verjaardagen. Zoals de wedstrijden tegen Profclubs. Efltallen als FC Barcalona, Go Ahead, het Nederlands Elftal, Ajax, Feyenoord, PSV en F.C. Groningen zijn bij S.V. Vaassen op bezoek geweest. Wedstrijden waarbij heel Vaassen naar het Sportpark kwam om de blauwwitte trots te zien strijden tegen de profs. Op deze pagina lees je dit soort unieke wedstrijdverslagen en andere (soms geestige) anekdotes.

12 augustus 1973

Strijd tegen FC Barcelona

Wellicht het meest spectaculaire duel ooit in Vaassen en omstreken, de strijd van de blauwwitte Vaassenaren tegen de Cataloniërs van F.C. Barcelona.

29 augustus 1973

Johan

Johan Weijenberg werd in 1973 als twaalfjarige lid bij S.V. Vaassen. Toen bleek dat hij het 900.000 lid van de KNVB was, werd hij door hen twee weken lang in het zonnetje gezet. De KNVB doet Johan een Adidas pak cadeau, een horloge met inscriptie, 5 ballen voor de club, 1 bal voor zijn klas, hij mag naar het KNVB-sportcentrum in Zeist en als kers op de taart: “Nederland – Ijsland in de Adelaarshorst Deventer”. Daar staat hij tijdens het spelen van de volksliederen naast niemand minder dan Johan Cruijff, die een week eerder van Ajax is overgestapt naar Barcelona. Na afloop krijgt hij de wedstrijdbal mee naar huis, voorzien van de handtekeningen van alle spelers.

Johan naast Johan helemaal rechts

Op de website van Stichting Niet te Kraken staat een uitgebreid verslag: “Een unieke bal uit 1973..”

7 januari 2001

Trabelsi

Op de mooie zomeravond dat Ajax bij S.V. Vaassen op bezoek was, debuteerde Hatem Trabelsi als stagiar. Hij mocht in 2 oefenwedstrijden laten zien dat hij ‘Ajax-waardig’ was. Leo Beenakker had hem al zien spelen; De back was atletisch, balvaardig, pijlsnel, spijkerhard en had geen klossen (voetbalschoenen). Co Adriaanse had hem nog niet zien spelen, maar bleek toevallig wel dezelfde schoenmaat te hebben…

Trabelsi op ons hoofdveld en op het Schoensel van Co-Adriaanse

7 januari 2001

Ajax op bezoek

De bediening hangt uit het raam. 7.000 supporters langs het veld. Rode fakkels maken het decor. Vaassen treedt aan tegen het grote Ajax van voorzitter Michiel van Praag, algemeen directeur Arie van Eijden, technisch directeur Leo Beenakker en trainers Co Adriaanse en Ronald Koeman. Met de nieuwe Zweedse aanwinst Zlatan Ibrahimovic #9 die zijn eerste minuten voor Ajax op Sportpark de Kouwenaar maakt.

Ajax-supporters ontsteken rode fakkels op Sportpark de Kouwenaar