Uniek

Bijzondere verhalen

Soms gebeuren er dingen in de voetballerij die uniek zijn. Vaak worden dit prachtige geromantiseerde anekdotes voor op verjaardagen. Hier vind je de waargebeurde bijzonderheden uit de historie van S.V. Vaassen.

Bijzondere verhalen

29 augustus 1973

Johan

Johan Weijenberg werd in 1973 als twaalfjarige lid bij S.V. Vaassen. Toen bleek dat hij het 900.000 lid van de KNVB was, werd hij door hen twee weken lang in het zonnetje gezet. De KNVB doet Johan een Adidas pak cadeau, een horloge met inscriptie, 5 ballen voor de club, 1 bal voor zijn klas, hij mag naar het KNVB-sportcentrum in Zeist en als kers op de taart: “Nederland – Ijsland in de Adelaarshorst Deventer”. Daar staat hij tijdens het spelen van de volksliederen naast niemand minder dan Johan Cruijff, die een week eerder van Ajax is overgestapt naar Barcelona. Na afloop krijgt hij de wedstrijdbal mee naar huis, voorzien van de handtekeningen van alle spelers.

Johan naast Johan helemaal rechts

Op de website van Stichting Niet te Kraken staat een uitgebreid verslag: “Een unieke bal uit 1973..”

7 januari 2001

Trabelsi