Club historie

Met meer dan 100 jaar sporthistorie zijn we een club van meerdere generaties sportliefde, -plezier, -ervaring en -gekte. Met tal kampioenschappen, degradaties en toernooiwinsten, de onderbreking van het voetbal in tijden van Oorlog en historische voetbalwedstrijden tegen FC Barcalona, Go Ahead, het Nederlands Elftal, Ajax, Feyenoord & PSV mogen wij onze historie rijk noemen. Op deze pagina een overzicht van de historische highlights en actie- en teamfoto’s uit het verleden.

Historische wedstrijden

12 augustus 1973

Barcalona

7 januari 2001

Ajax

De bediening hangt uit het raam. 7.000 supporters langs het veld. Rode fakkels maken het decor. Vaassen treedt aan tegen het grote Ajax van voorzitter Michiel van Praag, algemeen directeur Arie van Eijden, technisch directeur Leo Beenakker en trainers Co Adriaanse en Ronald Koeman. Met de nieuwe Zweedse aanwinst Zlatan Ibrahimovic #9 die zijn eerste minuten voor Ajax op Sportpark de Kouwenaar maakt.

datum

Feyenoord

datum

Psv

Bijzondere verhalen

29 augustus 1973

Johan

Johan Weijenberg werd in 1973 als twaalfjarige lid bij S.V. Vaassen. Toen bleek dat hij het 900.000 lid van de KNVB was, werd hij door hen twee weken lang in het zonnetje gezet. De KNVB doet Johan een Adidas pak cadeau, een horloge met inscriptie, 5 ballen voor de club, 1 bal voor zijn klas, hij mag naar het KNVB-sportcentrum in Zeist en als kers op de taart: “Nederland – Ijsland in de Adelaarshorst Deventer”. Daar staat hij tijdens het spelen van de volksliederen naast niemand minder dan Johan Cruijff, die een week eerder van Ajax is overgestapt naar Barcelona. Na afloop krijgt hij de wedstrijdbal mee naar huis, voorzien van de handtekeningen van alle spelers.

Johan naast Johan helemaal rechts

Op de website van Stichting Niet te Kraken staat een uitgebreid verslag: “Een unieke bal uit 1973..”

7 januari 2001

Trabelsi