“Brian André: Een zondag waar de zon z’n gezicht niet liet zien”

• Bericht auteur:

Door Brian André:

Voor de 2e competitie wedstrijd moest Sv Vaassen het opnemen tegen Sc Overwetering. Het was een zondag waar de zon z’n gezicht niet liet zien. Het regende de hele dag door, maar dat maakte Sv Vaassen niets uit. Na een goeie warming up te hebben gedraaid begon ze echter niet sterk genoeg aan de wedstrijd. Sv Vaassen kwam dan ook snel op een 1-0 achterstand, door een vrije trap die snel genomen werd. Sc Overwetering was de eerste 20 min van de eerste helft de betere ploeg. Overwetering scoort dan ook in de 20e minuut de 2-0, doormiddel van het intikken van een lage voorzet.

Na deze goal begon Sv Vaassen beter te voetballen. Bij vlagen waren er goeie aanvallen met zelfs een aantal scoringskansen. Echter wilde de bal het net niet in. Sc Overwetering wist ons momentum eruit te halen en scoort de 3-0 door middel van een kopbal.
Het is rust beiden teams gaan naar de kleedkamer. Sv Vaassen heeft flink wat schade weg te werken. De spelers van Sv Vaassen stappen dan ook met een andere mentaliteit het veld op. Ze voeren aan het begin van de tweede helft een wissel door. Ayoub Amazine gaat eraf voor Alex Sangers. Sv Vaassen start de tweede helft sterk. Er is constant balbezit op de helft van Sc Overwetering. Sc Overwetering begint fouten te maken, door het goed druk zetten van Alex Sangers. Ze worden slordig en onrustig. Sv Vaassen is feller en zit er dan ook flink boven op. Sv Vaassen creëert dan ook kansen, maar wederom stranden de aanvallen net in de eindfase. Aaron Muteba Beya weet nog een vrij doelpunt te maken met een schot met z’n linkerbeen van buiten de zestien. Meer doelpunten bleven echter uit. De wedstrijd eindigt in een 1-3 nederlaag voor Sv Vaassen. Sv Vaassen verdiende meer, maar voetbal draait om doelpunten. Wie meer scoort wint. In deze wedstrijd was dat Sc Overwetering.

Op naar volgende week; uit tegen Diepeveen om 14:00 uur.