Geslaagd Voetbalfestijn

Het S.V. Vaassen Voetbalfestijn was een groot succes. Dat blijkt in ieder geval uit berichten die de vrijwilligersorganisatie na afloop ontving. “De kinderen hebben genoten, bedankt!” “Heel gaaf dat jullie de afsluiting van het seizoen zo groot hebben opgepakt.” “Heb zitten genieten op het balkon, alle jeugd bij elkaar, lekker weertje erbij. Heerlijk!”

Hieronder een tekstueel verslag van Peter en Dorien Schreurs met tussendoor foto’s door Iris Kaandorp. Check voor meer foto’s en video’s de komende dagen de website, Facebook en Instagram.

Verslag Peter en Dorien Schreurs

Maar liefst 85 kinderen hebben zich afgelopen zaterdag prima vermaakt op de velden van S.V. Vaassen. De jeugdige voetballertjes kregen afwisselende uitdagingen voorgeschoteld.

Dribbelen, elkaar de bal toespelen of juist niet. De trainers van S.V. Vaassen wisten, samen met Go Ahead Eagles en voetbalschool MutebaFIT, voor verrassende en zeker ook vrolijke opdrachten te zorgen. Spelen op een klein veld, met kleine goaltjes. Of binnen een grote opblaasbare boarding. Penalty schieten met op doel een groot object als hindernis.

Voetballen in de opblaasbare boarding – Iris Kaandorp
Relaxen op de opblaasbare boarding

Bij een grote oranje leeuw was de stropdas het mikpunt. Door die te raken kon gescoord worden. Darten met een voetbal, dat klinkt natuurlijk heel absurd. Maar het metershoge bord vormde een aantrekkelijk doelwit. Natuurlijk werd tussendoor een drinkpauze gehouden. Door het warme weer en de geleverde prestaties ging dat er gretig in.

Actiefoto van Jael tijdens de oefeningen. – Iris Kaandorp
Giga Voet-dartbord naast het clubhuis. – Iris Kaandorp
Go Ahead Eagles en MutebaFIT poseren samen voor de foto. – Iris Kaandorp
Links Ugur Yildirim (oud-speler Go Ahead Eagles, Heerenveen en Nederlands International). Rechts Eric Whittie (Hoofd Jeugd bij Go Ahead Eagles). – Iris Kaandorp

Opgefrist ging de jeugd hierna verder om het Voetbalfestijn uiteindelijk af te sluiten met een onderling toernooitje, waarbij de voetballertjes op leeftijd werden ingedeeld. Dit leverde leuke en soms spannende wedstrijden op.

Even pauze met een verkoelend drankje en wat lekkers erbij. – Iris Kaandorp
Marc knalt de bal naar de aanvallers tijdens het onderlinge toernooi. – Iris Kaandorp

De lekkere snack na afloop werd, na alle inspanning, enthousiast ontvangen. Bovendien kregen alle kinderen een goodiebag mee als aandenken. Dit rugzakje van S.V. Vaassen was onder meer gevuld met een magazine van Go Ahead Eagles.

Michiel deelt de S.V. Vaassen goodiebags uit. – Iris Kaandorp

Zowel alle trainers als de kinderen en de toeschouwers hebben volop genoten van dit vrolijke Voetbalfestijn.