Julian Schäfer’s eerste weken bij Vaassen 1: Nieuw seizoen, nieuwe kansen, nieuwe gezichten

• Bericht auteur:

Door Julian Schäfer:

Wij als eerste team van SV Vaassen zijn druk bezig geweest met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Al vanaf begin augustus zijn wij weer begonnen met trainen voor de aankomende bekerwedstrijden en de start van de competitie eind september. De eerste trainingen waren zwaar. Iedereen kwam van vakantie en de conditietrainingen waren niet voor iedereen even leuk. Dat gold ook voor mij, als nieuweling bij Vaassen. Desondanks hebben de trainingen wel geholpen en gaf iedereen een sportieve en goede indruk af.

Wij, als het eerste, hebben onze voorbereidingen afgesloten met een mooi en gezellig trainingskamp in Lichtenvoorde. Wij verbleven daar in een hotel schuin tegenover het sportcomplex van Longa’59, waar wij op de zondag een oefenwedstrijd speelde tegen het tweede elftal. Normaal spelend in de hoofdklasse. Onze aankomst in Lichtenvoorde was gepland om 12.00 uur. We kregen de tijd om even onze spullen weg te zetten in de kamers waarin wij ingedeeld waren. Vervolgens vertrokken wij als team richting Winterswijk om een geweldige middag te beleven waar we onder andere hebben gebowld en gekard, maar ook een 6D film mochten beleven. Voordat wij daar aankwamen hebben we eerst even met iedereen (staf en team) geluncht onderweg. Een goed georganiseerde lunch met broodjes kaas en kip, fruit en yoghurt maakte dat we de buik goed vol hadden voordat wij verder zouden rijden naar het complex waar wij vervolgens alle activiteiten zouden beleven.

Na de leuke middag zijn we teruggegaan, hebben wij een BBQ gehad met het team en daarna samen een teambuildingsactiviteit gedaan. Een groot blad voorzien met drie punten: onze teamafspraken, wat zijn onze kwaliteiten en waar liggen de verbeterpunten. Verdeeld in groepjes gingen wij als team onze standpunten hieronder opschrijven. Daarna besprak elke groep zijn idee en daarover volgde mooie toevoegingen en feedback van trainers en teamleden. Het was tijd om op een andere manier als team sterker te worden; we kregen een vrije avond en die is super ingevuld door met het merendeel van het team. Lekker in de kroeg. Door corona zou het niet een lange avond in Lichtenvoorde worden, maar de afsluiting bij het hotel met een mooie rap van Pawel heeft de avond wel versterkt.

Na een wat rumoerige nachtrust en moeilijk begin in de ochtend zijn we als team gaan ontbijten. Na het ontbijt hadden we op dezelfde locatie de wedstrijdbespreking. De wedstrijd startte om 12.45 uur. Een wedstrijd waarin wij niet veel kansen kregen maar wij wel voetbalde als team, met in de tweede helft een jong elftal zodat iedereen de kans kreeg om even hun kwaliteiten te laten zien. De uitslag was wat minder, een 3-0 nederlaag, maar desondanks was het een geslaagd weekend met het team.

Ik als jonkie ben onwijs blij dat ik deze ervaring mag doormaken. Ik ben sinds juni gestart bij dit elftal en ik voel mij meer dan welkom. Een erg warmhartig team waarin met elkaar gedold kan worden en er ook zeer serieus en intensief getraind wordt. Ik heb de afgelopen maand als een uitdaging beschouwd, maar zeker ook als een groot leermoment. Ik hoop op een voorspoedig seizoen met dit geweldige team. Een seizoen waar ik als voetballer, maar ook als persoon kan groeien met de mensen om mij heen die dit mogelijk maken voor mij.