Vaassen JO8 en Albatross JO8 in strijd voor 100 man publiek

Voor de voetballers van de JO8 stond vandaag de laatste wedstrijd in de KNVB Regiocup op het schema. Na eerdere wedstrijden tegen Agovv, Vios en Victoria Boys vormde nu Albatross de tegenpartij. De thuisspelende selectie van Vaassen ving aan met een groep van 15 talentvolle spelers: Milan, Daley, Mila, Fay, Dani, Jesse, Bodi, Semih, Sterre, Deyanira, Davy, Finn, Noa, Jaimy en Krzysztof.

Verdediging van Vaassen jaagt achter de bal aan. – Foto door Iris Kaandorp

Normaal gesproken spelen de ‘Jeugd onder 8’ een wedstrijdvorm van 6 tegen 6 op een kwart veld, maar ook Albatross had een grote selectie mee. Zij kwamen met 10 talenten op bezoek. Om iedereen zoveel mogelijk te laten spelen, werd door de trainerstaffen van Vaassen en Albatross besloten het veld te vergroten en 8 tegen 8 te spelen.

Na een warming-up met vrijspel op het pannaveld en een afrondoefening start de wedstrijd; Albatross trapt af. Binnen enkele ogenblikken stormt de rood-witte ploeg op het goal van Vaassen af en maakt er 0-1 van. Een bitter begin van de wedstrijd, maar de blauw-witten zijn mentaal sterk en slaan zich erdoorheen. De eerste helft gaat gelijk op. Door goed verdedigend werk van Milan, Noa, Sterre en Mila en uitstekend keeperswerk van Daley blijft het goal de eerste helft verder schoon. Fay, die als middenvelder uitstekend werk verrichtte, zette daar twee doelpunten tegenover. Vaassen 2-1 Albatross met rust.

Keeper Daley trapt uit. – Iris Kaandorp

De tweede helft was spectaculair. Albatross wist weer snel te scoren en maakte er 2-2 van. Echter, stond er na de rust maar liefst 100 man rond het veld en op het balkon. De supporters scandeerden de namen van de JO8-spelers en zongen de ploeg toe: “Vaassen!”… “Vaassen!”. De ploeg begon er nog harder door te lopen. Als blauw-witte leeuwen en leeuwinnen vochten ze voor elke bal.

Door de strijd scoorde Vaassen in kort tijdbestek maar liefst drie maal. Twee doelpunten werden gemaakt door Dani, die dribbelend rap de tegenspelers passeerde en trefzeker schoot. De derde werd gemaakt door Davy, die na een gewonnen duel door Finn en Jesse in de spelersmassa, profiteert. Hij schoot snoeihard, de keeper van Albatross was hierdoor kansloos.

Bodi passeert een tegenstander door de bal met de buitenkant van de voet in versnelling mee te nemen. – Iris Kaandrop

De voorsprong werd hierdoor verder uitgebreid, maar ook Albatross streed door. Ze kwamen terug in de wedstrijd door er twee te scoren. Echter viel Vaassen niet meer te bedwingen. Er was sensatie geproefd en de ploeg wilde meer. Onder luid gejuich scoorde de ploeg nog 3 maal. 2 maal Davy en 1 maal Dani, de rollen omgedraaid. Eindstand: Vaassen 8-4 Albatross. Een waar spektakel.

Fay strijd door tot in de laatste seconden van de wedstrijd. – Iris Kaandorp

Na de wedstrijd bedankten de voetballers elkaar voor de wedstrijd en werden er strafschoppen genomen. De spelers van Vaassen en Albatross zongen samen voor de keeper “Muurtje bouwen” en voor de strafschopnemer “Muurtje slopen”. Menig speler pegelde de bal er succesvol in.

“Alle spelers kunnen zichzelf op de borst kloppen. We hebben strijd en passie gezien bij alle spelers. Sterre, Deyanira, Davy, Finn, Noa, Jaimy, Krzysztof, Milan, Daley, Mila, Fay, Dani, Jesse, Bodi en Semih; echt iedereen heeft zich super ingezet. Jullie zijn echte voetbaltalenten” – De JO8-Trainerstaf