“Wouter van Lent: Een mooie krachtmeting tegen een fysiek sterke ploeg”

• Bericht auteur:

Door Wouter van Lent:

Voor de 2e bekerwedstrijd van dit seizoen moest SV Vaassen het opnemen tegen De Gazelle uit Deventer. Op het oog een mooie krachtmeting tegen een fysiek sterke ploeg. SV Vaassen begon de wedstijd sterk met bij vlagen prima aanvallen over de flanken, het ontbrak hierbij alleen aan scherpte in de eindfase. Uiteindelijk kwam SV Vaassen wel op voorsprong via Abdi Saleh. Nadat hij doorkwam op rechts en een voorzet gaf die leidde tot diverse geblokte schoten was het uiteindelijk Abdi die de poging tot wegwerken van de keeper blokte en uit een onmogelijke hoek de bal in het doel belande.

Toch was het daarna vrij snel ook raak voor de bezoekers. Uit een vrije trap kon de spits vrij inkoppen nadat Van Lent een paar cm te kort kwam om de bal weg te koppen. Ook na de 1-1 bleef Vaassen de druk opvoeren en dat leidde af en toe tot een kans.

In de tweede helft begon Vaassen niet scherp. Er werd slecht uitverdedigd en bij overname balbezit vond De Gazelle de rechtsbuiten die naar binnen trok en te erg werd gehinderd waardoor de scheidsrechter genoodzaakt was een penalty te geven. Deze werd met een panenka binnen gewerkt met als gevolg 1-2 voor De Gazelle. Wat volgde was SV Vaassen die de druk op begon te voeren om de gelijkmaker te kunnen maken en De Gazelle die fel verdedigde en tegen een flink aantal gele kaarten aanliep. Van Lent kreeg tot 2 keer toe een vrije trap op de zestien maar hier had de keeper twee keer een antwoord op.

Daarnaast was Abdi Saleh was nog een paar keer gevaarlijk, en diverse spelers kregen de mogelijkheid vanaf de zestien meter maar het mocht niet baten, het bleef bij 1-2. SV Vaassen had meer verdiend maar uiteindelijk draait voetbal om doelpunten maken. In de laatste (uit)wedstrijd voor de beker neemt SV Vaasen het op tegen Turkse Kracht Apeldoorn waar het moet winnen om kans te maken op de volgende ronde.

Zondag 19 september staat de volgende bekerwedstrijd op het programma. Vaassen speelt uit tegen TKA – Apeldoorn om 14:30 uur op Sportpark Orderbos.