Annet en Maurice Dartkampioenen bij S.V. Vaassen

Door Peter en Dorien Schreurs

VAASSEN – Na twee jaar kon het darttoernooi bij SV Vaassen afgelopen zaterdag weer worden gehouden. De titel werd door Annet en Maurice binnengehaald. Zij toonden zich de besten tijdens het toernooi in het clubhuis van SV Vaassen.

Bijna veertig dames en heren gingen zaterdag de strijd aan voor de kampioenstitel bij het achttiende darttoernooi. Moreel gesteund door fanatieke aanhangers, ook hier staan de beste stuurlui vaak aan wal, werden de pijlen naar de borden gegooid.
De dames die meededen, speelden hun partijen ook tegen de mannen. Met de hoogste plek in de gemengde uitslag legde Annet van Ingen beslag op de titel bij de dames. In het clubhuis van de Vaassense voetbalvereniging stonden acht banen opgesteld. De eerste ronde was een poule fase waarin de betere darters direct naar voren kwamen. Hierna volgde de knock-out fase waarin de beste darters tegenover elkaar kwamen te staan. Ook werd er dit jaar een verliezersronde gespeeld. Dit was eveneens een knock-out fase. In de grote finale was Maurice Boeve met 5-4 te sterk voor Benno Voorhorst. In de finale van de verliezersronde was Ronnie Vosselman met 3-1 te sterk voor Julius Talla. Natuurlijk was de ene darter fanatieker dan de andere. Precisie worpen werden net zo makkelijk gevolgd door sierlijke afzwaaiers. Naast de wil om te winnen overheerste bij allen vooral het spelplezier. Lekker darten, gezellig lachen en ook veel bijpraten. Er werd deze middag door verschillende personen de score van 180 gehaald. De hoogste uitgooi kwam op naam van Marc. Hofmeijer met 113.

Eindstand Heren: 1. Maurice Boeve, 2. Benno Voorhorst, 3. Yari van Tongeren, 4 Thijs Albertus.

Eindstand Dames: 1. Annet van Ingen 2. Gea van der Haar, 3. Hermien de Weerd.

Eindstand verliezerspoule: 1 Ronnie Vosselman, 2.Julius Talla, 3 Patrick van Zuuk, 4 Gert Stegeman.

Geef een reactie